Web Servisleri DLL Yazma ve Java

Web Servisleri

Kısaca veri iletimi için kullanılan sistemlerdir diyebiliriz. Biraz daha açacak olursam ise Evrensel veri transer metodu sayılan XML ve HTTP kuralları ile internet ağı ile dünyanın her hangi bir yerine veri taşıyan sistemlerdir.  Web servisi işlemlerinde veriler bir başka kullanıcıya gönderildiği için güvenlik ve adresleme gibi konular oldukca önemlidir. Microsoft, C#’ta web servisleri kullanımını güvenli kılan pek çok işlemler yapmaktadır. Web servisleri ile ileri zamanlarda daha geniş bir yazı yazmayı planlamaktayım.

DLL yazma

İlk olarak DLL nedir? diye soranlara DLL hakkında bilgi vereceğim. Sonrasında ise DLL’i açıklayacağım. DLL: Dinamic Link Library ifadesinin kısaltılmasıdır. yani dinamik kütüphaneler oluşturmak için kullandığımız yapıdır. Örnek verecek olursam C#’ta bir yapıyı sürekli kullanıyorsunuz böyle bir durumda hem kod sayfasında bir karmaşa olacak hem de sürekli aynı kodları yazmak zorunda kalacaksınız. İşte bu iki sorunu ortadan kaldırmak için DLL yazarsınız. DLL yazdıktan sonra uygulama sayfasında sürekli aynı kodları yazmak yerine yazılan DLL’i çağırarak ilgili kodları çalıştırırız.

JAVA

Başlangıçta 1991 yılında akıllı televizyonlar için programlama dili olarak icat edildi. Oracle Java hala dünyanın en popüler programlama dilidir. Java basit, modern, nesne yönelimli, tip-korumalı ve C ile C++ dillerinin iyi özeliklerini almış bir dildir. Fazla olarak, her platformda çalışabilme yeteneğine sahiptir. Bu yetenek, onu yalnız bilgisayarlarda değil, internet uygulamalarına, cep telefonlarına, oyun makinelerine, ev aletlerine kadar geniş bir yelpazede uygulama alanı bulmasını sağladı. Bu nedenle, Java’yı hem programlama dili, hem de bir ortam olarak düşünebiliriz. Bu ortamda işletim sistemi, ağlar, internet programlama, veritabanı ve bütün orta katman (middleware) teknolojileri yer alır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar